sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Pienen linnun älynväläys

Aamulla Feedo laitteli rahoja taas säilöön ja kun kaikki kolikot olivat pankissa, sehän tarkoittaa sitä, että namit loppuu. Neiti päätti sitten olla omatoiminen, pisti päänsä pankkiin, otti sieltä kolikon, pyörähti pienen ympyrän ja katsoi minua kolikko nokassa. Sen jälkeen tipautti kolikon takaisin...ja pakko oli palkita, koska laittoi sen kolikon sinne pankkiin. Kekseliäs se kyllä on...

Huomenna kokeillaan lintujen omistajien tapaamisessa Feedon paineensietokykyä eli katsotaan miten menee temppujen tekeminen yleison edessä ja muutaman vieraan linnun katseen alla. Menee miten menee, eihän tällä sen suurempaa merkitystä ole. Temppujen tekeminen on vain toimintaa, mitä teemme yhdessä, lemmikkini ja minä. Harjoitellaan älytehtäviä ja mekaanisia juttuja. Jos lintua ei kiinnosta, ei treenata. Tehdään jotain ihan muuta - lauletaan vaikka. Linnun oma tahto menee näissä jutussa aina kouluttajan tahdon edelle.

Ainoa asia, missä en tuolle rinsessalle anna peiksi on se, että se saa lentää paikasta toiseen. Jos lähden huoneesta, se jää huutelemaan perään (piipittää) ja värisyttää siipiään kuin talitintin poika ruokaa kerjäämässä. Se haluaa kuljetuksen. Hämärässä kuljettelen sitä mukanani, mutta valoisassa huoneessa se kyllä saa lentää. Ja osaahan tuo. Lentotaito paranee päivä päivältä. Taitaa vain olla laiska.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti