perjantai 14. lokakuuta 2011

Säästämisen opettelua

Ostin Anttilasta lasten leikkiraha-pakkauksen ja ajattelin opettaa pikkuharakan säästämään.


Sitten opeteltiin koskeman rahoja. Feedo on hyvin utelias lintu, eli tutustutan sen uusiin tavaroihin leikkimällä niillä itse ja vislaamalla samalla tavalla, mitä F tekee, kun on todella innostunut jostain. Yleensä lintu tulee minuutissa keskeyttämään leikkini ja haluaa itse kokeilla. Silloin kehun lintua kovasti ja vislailen edelleen. Vien lelua kauemmaksi, jotta siitä tulee vieläkin mielenkiintoisempi. Lopuksi annan lelun linnulle ja kun se heittelee sitä, kehun jälleen kovasti - mutta tässä vaiheessa en anna namia - koska en halua että se saa palkkaa tavaroiden päättömästä heittelemisestä.

Kun tavarasta on tullut tuttu, niin kuin eilen aamulla noista kolikoista, laitan tavaran n. 10 cm päähän ja näytän Feedolle namia ja osoittan kämmentäni. Se tietää mitä silloin pitää tehdä ja tuo esineen kädelleni. Näin tehtiin myös kolikoiden kanssa. Sitten otin säästöpossun käteen ja käänsin sitä niin, että aukko oli hyvässä kulmassa Feedoon nähden. Eka meni ohi, toinen meni sisään. Sitten kovasti kehuja ja nami. Kerta kerran jälkeen avasin kättäni possun ympäriltä jotta se oli esillä enemmmän ja enemmän. Muutaman kerran jälkeen, lintu tajusi, että näitä ei tuoda kädelle vaan laitetaan tuohon valkoiseen juttuun. Tämä siis eilen.


Tänään laitoin linnulle possun 20 cm päähän kädestäni ja viereen pinon kolikoita. Muut meni sisään - kaksi se kantoi sängyltä alas. Jokaisesta sisään menneestä kolikosta se sai herkun. Possu on vielä jonkin aikaa väärinpäin, koska tuon otuksen osumatrkkuus on surkea. Yritin pitää possua ensin oikein päin, mutta tuo turhautu kun ei onnistunut. Otin siis pohjan pois ja annan linnun hoitaa säästöjänsä isomman aukon kautta. Kunhan oppii, että tehtävänä on laittaa näitä asioita sisään tuonne valkoiseen juttuun niin katsellaan sitten sitä pankin oikein päin kääntämistä. Mihin tässä on kiire. Näin pitkällä ollaan kuitenkin jo 2 x 5 min treenin jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti