maanantai 14. marraskuuta 2011

Rinsessa kohtasi hoviväkensä


Sunnuntaina 13.11.2011 hoitopaikasta kotiin saapui Dilma ja Pelé. Vastaanotto oli suhteellisen lämminhenkinen. Kovasti on koko porukka jutellut tänään keskenään ja "kaksoset" ovat hyvin kiinnostuneita myös ihmisten tekemisistä. Ilmeisesti tekisi kovasti mieli suihkuun - kun esim. pesee käsiä, niin tyypit on tulossa häkin seinästä läpi; vettä kohti siis. Jospa huomenna hiukan suihkuttelisi.

Lentomahdullisuuskin olisi kiva antaa jo heti, mutta... Viikko sinne tänne. Kunhan nyt tottuvat täällä asumiseen niin sitten pitää aikatauluttaa -ainakin aluksi- kolme eri lentovuoroa. Tarvitsen ilmeisesti loman tähän väliin. Dilma ja Pelé vat hyviä lentäjiä ja osavaat takaisin häkkiin, se tuli todistettua hoitopaikassa, kun yhtenä aamuna karkasivat. Painelin taksilla paikalle klo 8:15, ja siellähän ne istui häkissä palloina, ihan kuin mitään ei olisi tapahtunut. Koska lintuja ei ollut tarkoitus lennättää hoitopaikassa, huonetta ei oltu tehty lintuturvalliseksi. Onneksi mitään ei sattunut ja täällä oikeassa kodissa kaiken pitäisi olla kunnossa. Ensi viikolla saavat lentää, aivan varmasti.

Voisin tässä kirjoitella jotain linnun kotouttamisesta, mutta TODELLA hyviä tekstejä löytyy, joten laitan vain linkin. Yksi esimerkki  

Dilma ja Pelé viettivät hoidossa kaksi viikkoa, joten häkki on niille tuttu. Siksi aion uskaltaa päästää linnut lentämään viikon päästä, suositellun kahden viikon sijaan. Joko sunnuntaina tai maanantaina, kun on koko päivä aikaa odotella häkkiin menemistä.

Illalla söivät jo ekan yhteisen iltapalan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti